Friday, February 2, 2018

Daniel ZAMFIR, zis instalatorul

Liberalul Daniel ZAMFIR nu m-a interesat nici măcar când gurile rele ziceau că este soțul Oanei fostă STANCU, devenită Oana STANCU-ZAMFIR, căci celebritatea acesteia îl eclipsa pe el în totalitate, adică 100%.
L-am văzut pe ins în dialoguri fierbinți cu cei din bănci pe tema dării în plată. dacă era așa de economist nu trebuia să se ocupe de legea dării în plată, ci de educarea persoanelor fizice ca acestea, înainte de a face credite împovărătoare să gândească de 1.000 de ori înainte, căci mi se pare inuman să ai credit cu o rată la un credit  ce depășește 20% din salariul net. Orice altă abordare mi se pare o aventură, cum nesomțire mi s-a părut să plătesc la pompă acea taxă de solidaritate care salva BANCOREX, eu devenind solidar cu hoții și borfașii care au devalizat banca respectivă.
Zilele acestea, soțul Oanei STANCU-ZAMFIR traversează momente dificile, exact ca momentele din anii'50 ai luptei crâncene de clasă, când lansarea unei lozinci bine plasate avea darul de a-l trimite pe dușmanul de clasă direct la canal sau la stuf, după caz.
I se spune soțului Oanei STANCU-ZAMFIR, instalatorul, doar pentru faptul că a absolvit Institutul de Construcții București în anul 1993, iar ca orice viitor demnitar care se respectă a absolvit cursurile Colegiului Național de Apărare în 2007, fără a avea un masterat, ceea ce nu dă bine la imagine sau fără să fi trecut pe la UM de la Mihai Bravu.
Nici chestia care i se flutură acum cu terenul de tenis Arenele BNR nu vreau să scriu nimic, că este o furtună într-un pahar cu apă. A fost, este și va rămâne o problemă de împărțire a profiturilor, căci tot poporul vrea ca alții să bage banul și cu totul alții să tragă gheșeftul. Punct.
Aș fi apreciat foarte mult dacă soțul doamnei Oana STANCU-ZAMFIR ar fi fost absolvent de Finanțe la ASE și de pe poziția de specialist în finanțe ar fi făcut propuneri legislative legate de domeniul bancar. Ca absolvent al unei Facultății din Institutul de Construcții, locul soțului Oanei STANCU-ZAMFIR era într-o comisie parlamentară pe construcții sau ceva mai apropiat. Mi se pare ciudat, nefiresc, exagerat ca un inginer de construcții să se pronunțe pe un domeniu unde nu are nicio notă în carnetiul de student. Ar fi fost o scuză dacă soțul Oanei STANCU-ZAMFIR ar fi avut un masterat, un doctorat, un ceva acolo pe finanțe-bănci. Este știut că există și un Institut Bancar Român destinat perfecționării și specializătii celor ce lucrează în domeniul financiar bancar din Negru Vodă 3. În CV-ul soțului Oanei STANCU-ZAMFIR nu am văzut să fi absolvit așa ceva. A vorbi despre ceva despre care nu ai calificare cu acte mi se pare o exagerare. Atât.
(02 februarie 2018)

No comments:

Post a Comment