Tuesday, February 13, 2018

Cartea Cuvinte și linkuri de Elena UNGUREANU

În ziua aceea de 15 decembrie 2017 mă găseam la Academia Română pentru a-mi fi înmânat mie și prietenilor mei premiul Tudor TĂNĂSESCU pe anul 2015 pentru lucrarea Programarea aplicațiilor Android, elaborată de Felician ALECU, Bogdan IANCU, de Paul POCATILU, Adrian VIȘOIU și Alin ZAMFIROIU și de mine cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă vorba lui Ion ILIESCU de la FSN. Este vorba de o echipă de didactice din Departamentul de Informatică și Cibernetică Economică - DICE din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice București.
Cy acel prilej am avut onoarea s-o cunosc pe Elena UNGUREANU, autoarea cărții Cuvinte și
linkuri, apărută la Editura Arc din Chișinău, Republica Moldova, o carte pe care am citit-o cu mare atenție și cu deosebită plăcer. Cele 184 de pagini se parcurg cu interes pentru că includ lucruri de mare actualitate pentru toți cei care activează în mediul virtual. Ca să se vadă că este vorba de o lucrare bine documentată, recomand parcurgerea paginilor 176 - 183 unde se află indicele de termeni. Este deosebit de important de știut că autoare cărții abordează problemele moderne ale conținutului digital și ale mediului virtual din perspectiva specialistului în comunicare.
Cartea este alcătuită din capitole concise care formează un întreg nu numai prin calitatea textelor, ci și prin nivelul de detaliere. Se vede că autoarea a avut definită din start ideia fundamentală a cărții și și-a canalizat eforturile în a dezvolta problematica ascendent, structurat și nunitar. Stilul științific, riguros și clar arată deschiderea autoarei spre o lume nouă, volatilă și de mare complexitate, așa cum numai Internetul vine să ofere prin multitudinea de resurse, opțiuni și funcționalități pe care le înglobează. Cartea Cuvinte și linkuri este acel lucru care o dată început, nu este lăsat din mână până la terminarea ultimului rând de pe ultima pagină, densitatea ideilor fiind de un nivel maxim pentru toate articolele incluse în această carte minunată.

(13 februarie 2018)

No comments:

Post a Comment