Saturday, February 10, 2018

Anda CĂLUGĂREANU, artista

Despre Anda CĂLUGĂREANU se mai amintește când și când, dar mai ales se amintea în vremurile când fiica ei din motive de neînțeles era curtată de televiziuni pentru rating probabil. Atunci tânăra Ioana era anunțată ca fiica lui Dan TUFARU și a Andei CĂLUGĂREANU.
Anda CĂLUGĂREANU a fost:
- cântăreață de muzică ușoară;
- actiță de teatru, în zona lirică;
- o cantautoare sensibilă;
- parteneră a unor mari actori.
Micile ecrane alb-negru o prezentau destul de des pe Anda CĂLUGĂREANU la emisiuni de varietăți și mulți compozitori i-au incredințat cântecele compuse de ei. Ea avea o voce asemănătoare lui ADAMO. Acel șlagăr Tombe la neige i s-a potrivit de minune Andei CĂLUGĂREANU. Am văzut-o în câteva spectacole unde cânta acompaniată de orchestra lui Sile DINICU, dar și cu Sincron-ul lui Cornel FUGARU. Erau mulți tineri cântăreți. Era o cântăreață bună. Avea cântece bune.  Exempolific cu următoarele care sunt și pe youtube:
N-am noroc
O portocală
Chirpy Chirpy Cheep Cheep
Nu mă imita
Cheamă-mă
Noi, nu!
Cu viața nu glumi
Nu te supăra
În rândul patru
Tot acolo sunt și momente vesele unde ea apare în compania unor mari actori precum Toma CARAGIU, Florin PIERSIC, Horațiu MĂLĂIELE. Am apreciat la Anda CĂLUGĂREANU ambiția de a duce lucrurile la bun sfârșit. Numai așa îmi explic puterea ei de a începe o facultate, facultatea de teatru de la IATC la vârsta de 38 de ani, în plină glorie. Și-a dovedit sieînsăși că are toate resursele pentru a face față cu brio unor provocări speciale într-o lume încărcată de subiectivism total. A fost excepțională într-un specacol de poezie alături de Leopoldina BĂLĂNUȚĂ şi Johnny RĂDUCANU. Cine umblă pe Internet va vedea că există nenumărate scheciuri pe youtuve și destul de multă informație despre Anda CĂLUGĂREANU, iar în ziua când cineva va vrea să facă o galerie a personalităților de la noi, obligatoriu o va include acolo în mediu virtual și pe Anda CĂLUGĂREANU.


(10 februarie 2018)

No comments:

Post a Comment