Tuesday, January 16, 2018

Culturistul rus Sergei OGORODNIKOV

Rusia a fost dintotdeauna o vastă pepinieră pentru toate sporturile olimpice sau neolimpice, culturismul sovietic cândva și culturismul rusesc de acum oferind nume ilustre precum Vladimir ASHCHEULOV, Aleksandr FYODOROV, Denis GUSEV, Evgeny MISHIN, Konstantin NERCHENKO,  Sergei OGORODNIKOV. M-am gândit că trebuie să scriu articole despre unii dintre aceștia, pentru a crea o imagine mai completă asupra  culturismului din lume, incluzând ceea ce se întâmplă cu acest sport într-o țară cu peste 144 milioane de locuitori așa cum este Russia.
Voi începe cu culturistul Sergei OGORODNIKOV, născut în vechiul URSS în anul 1965, acum un culturist matur, la 53 de ani.
Caracteristicile antropometrice ale lui Sergei OGORODNIKOV sunt:
Înălțime: 182 cm
Greutate: 118 kg
Circumferință braț: 53 cm
Circumferință piept: 141 cm
Circumferință talie: 91 cm
Circumferință coapsă: 69 cm
Circumferință gambă: 47 cm
De-a lungul anilor culturistul Sergei OGORODNIKOV a participat începând cu anul 1991 la numeroase concursuri în Russia dar și în afara ei obținând poziții dintre cele mai bune pe podiumuri. Voi indica aici numai competițiile unde Sergei OGORODNIKOV a ocupat cea mai înaltă treaptă a podiumului. palmaresul său este preponderent în competiții organizate sub egida National Amateur Body-Builders' Association - NABBA, care este diferită de IFBB - International Federation of Bodybuilding and Fitness, între cele două organizații existând rivalități insurmontabile.
1993 Campionatul rusiei organizat sub egida NABBA 
1996 Campionatul rusiei organizat sub egida NABBA 
1997 Campionatul rusiei organizat sub egida NABBA 
1999 Cupa Bashkiriei organizată sub egida NABBA 
2000 Mr. Universe amatori organizat sub egida NABBA 
2005 Mr. Universe PRO organizat sub egida NABBA.
El a participat și la concursuri în SUA în anii care au urmat, rezultatele fiind cu totul altele decât era acreditat în Europa, căci culturismul acolo înseamnă cu totul altceva, se bazează pe altă filosofie.


(16 ianuarie 2018) 

No comments:

Post a Comment