Friday, January 26, 2018

Culturiștii și cinematografia

De-a lungul anilor, unii dintre marii culturiști s-au orientat spre cinematografie, domeniu unde au găsit să interpreteze roluri precum:
- Hercule,
- gladiatori,
- războinici,
- soldați romani,
- oameni puternici,
- Guliveri,
- sclavi,
- uriași.
Ei au reușit să impresioneze prin fizicul lor, prin aparițiile în care depuneau eforturi supranaturale încordându-ți mușchii pentru a se lupta cu animale fioroase, pentru a deplasa stânci dintr-un loc în altul sau pentru a se lupta cu armate întregi, ei fiind în inferioritate numerică, dar reușind de fiecare dată să iasă învingători.
Arnold SCHWARZENEGGER, culturistul care a câștigat titlul de Mr. Olympia de 6 ori, a jucat cu un succes extraordinar în filmele Terminator 1,2, Terminator Genisys,Commando, The Running Man, Predator, Twinsm  Total Recall, Kindergarten Cop și  True Lies. În satul Tall unde se află muzeul care-i poartă numele, se află la etaj suficiente detașii despre activitatea actorului Arnold SCHWARZENEGGER, dar și a guvernatorului Arnold SCHWARZENEGGER. Filmele acestea au rulat și pe la noi și au impresionat prin dinamism, imprevizibil și creativitate.
Ronnie COLEMAN este culturistul care a câștigat titlul de Mr. Olympia de 8 ori, dar a și jucat în filme precum: The First Training Video, The Unbelievable, The Cost of Redemption, Relentless și Invincible.
Lou FERRIGNO, culturistul de 196 cm înălțime, cel care în 1974 s-a clasat pe locul secund la concursul Mr. Olympia, iar în anul 1975 a ocupat poziții a III-a în aceeași competiție, a jucat în filme de succes precum: Pumping Iron, Hercules, The Seven Magnificent Gladiators, The Adventures of Hercules, Desert Warrior, Sinbad of the Seven Seas, Cage, Cage II, Stand Tall, The Godson, Hulk, The Incredible Hulk, I Love You, Man, The Avengers, Avengers Grimm, The Scorpion King: The Lost Throne, Avengers: Age of Ultron și Thor: Ragnarok.
Steve REEVES este un mare culturist care a jucat în filmele: Athena, A Long Ride from Hell, Pirates of Malaysia, Sandokan the Great, The Avenger, The Slave, The Trojan Horse, Duel of the Titans, The Thief of Baghdad, Morgan, the Pirate, The Last Days of Pompeii, The Giant of Marathon, Goliath and the Barbarians, Hercules Unchained, și The White Warrior. Unele dintre aceste filme au rulat și pe ecranele noastre înainte de 1989.
Dave DRAPPER  este culturistul care în anul 1967 ocupa al IV-lea loc la concursul de Mr. Olympia. El a jucat și în filme precum Lord Love a Duck și Don't Make Waves. (26 ianuarie 2018) 

No comments:

Post a Comment