Sunday, January 28, 2018

Absenţa liderului la USR

De când Nicuşor DAN a demisionat şi situaţia unui preşedinte este incertă, se înregistrează mai mulţi poli de putere şi de influenţă. Este o divizare a eforturilor şi o diluare a elementelor strategice, specifică oricărei conduceri multicefale. Am avut impresia că se aşteaptă un lider providenţial şi am crezut că USR-iştii îl aşteaptă de Dacian CIOLOŞ, cel care i-a refuzat pe PNL-işti, dar care acum este în studiu şi evaluează viitorul mişcării pe care el însuşi doreşte să o promoveze după textul intitulat Platforma România 100. Suntem în anul 2018, deci anul Marii Uniri şi nu se vede nicio mişcare a lui Dacian CIOLOŞ în a-şi promova platforma politică. El dă senzaţia că este în aşteptare. 
Totuşi, USR, partidul care a dat mari speranţe pentru o nouă politică îb Ro, dă semne de dezagregare întrucât fără lider şi fără un program definit şi asumat de noul lider, turma este de izbelişte, ceea ce se vede prin:
- absenţa unor propuneri constructive şi dew rezonanţă;
- apariţii penibile de tărăgănare şi de bruiere;
- intrarea în nişte conflicte provocate şi promovate;
- discontinuitatea eroismului prin absenţa unei Clotilde;
- discursuri într+o limbă de lemn, neargumentate.
Vor fi alegeri europarlamentare şi acolo se va vedea eficienţa partidului şi rezonanţa în masele de alegători. În loc să profite de slăbiciunile PNL+ului, din al cărui electorat s-a înfruptat copios, USR se pierde în abordări sterile, nebazate pe criteriul eficienţei personale ale celor implicaţi în lupta surdă, dură, constantă şi inegală pentru putere.
Sunt perioade fertile în care USR ar avea de câştigat enorm din ezitările PNL şi PMP şi din gafele PSD, dar nu o face. Mă întreb, aşa întrebător, dacă USR de Bucureşti prin consilierii de la capitală i-ar fi tras preşul lui FIREA venind ei cu propunerea lor ca spitalul acela refuzat acum să fie amplasat în Pipera, căci sunt sigur că ei aflaseră. Dar minţile limitate ale unora au fost canalizate pe a fi Gică-contra nu de a veni pe un post Tv să spună inocent că ei cei de la USR se gândesc să fie amplasamentul în Pipera dar nu se ştie dacă PSD se opune sau nu. Cine lansează primul, acela este cel mai tare din parcare.


(28 ianuarie 2018)

No comments:

Post a Comment