Monday, December 4, 2017

Mitingurile PSD-iste

Lăudăroșii din PSD au vorbit din ianuarie 2017 și vorbesc și acum de mitinguri uriașe pe care la un semn trosnind din deștele de la o mână ca la horă, le-ar organiza dacă:
- ar vrea;
- ar avea chef;
- ar decide;
- dacă.
În realitate, lucrurile nu stau deloc așa pentru că un miting organizat cere:
- management;
- cheltuieli;
- mesaj;
- lideri;
- verb;
- motivație;
- voință;
- adeziune.
Orocine are capul pe umeri își dă seama că cel mult trei din lista aceasta de cerințe este indeplinită, lucru care nici pe departe nu face să se strângă peste 20.000 de participanți, ceea ce este absolut ridicol pentru un partid care se laudă cu o forță uriașă și cu un lider zice-se ales de 500.000 de membrii. Consider că o atitudine rezervată chiar în afirmații, care însă ar avea în spate certitudini ar produce surpriza mitingurilor de peste 100.000 de cetățeni în orașele reședințe de judet, cu condiția ca acolo să vină popor din tot județul. Așa cum i-am văzut pe unii de la TSD că participau la congres și nu știau unde se află, o manipulare neconcludentă are menirea de a aduce mase și nu manifestanți, mulțimi și nu participanți. Îmi aduc aminte de tinerica din sala unde venise la o manifestare a partidului la putere de atunci doar să ia o basma pentru mumă-sa. 
Concluzia: mitingurile PSD care se vor organiza vor fi:
- scurte;
- anemice;
- nesemnificative;
- eterogene;
- neorganizate,
- slabe;
- eșuate.
Luna decembrie nu este luna mitingurilor de anvergură, de succes și cu efecte reale, căci oamenii doresc să-și taie porcul în liniște, să-și bea țuiculița în veselie și să se hârjonească în pat cu patimă, căci după o friptură ca lumea așa-i cade bine, inclusiv politicianului sau militantului PSD-ist.
Mitingurile PSD-iste vor fi ca niște copii născuți prematur care au stat cam mult în secția de nanotologie și care pleacă spre familii încă fără a fi în putere, scâncind și zbătându-se firavi în scutecele groase ale iernii care va să vie.

(04 decembrie 2017)

No comments:

Post a Comment