Wednesday, December 13, 2017

Două momente

Primul moment.
Vineri 23 august 2011 prezidentul de atunci Traia Băsescu a mers la Sibiu,a adus o coroană de garoafe roșii și a păstrat un moment de reculegere la sicriul lui Florin Cioabă fostul rege al romilor de pretutundeni. Prezidentul de atunci a zis: Daca e nevoie de ceva....Dumnezau sa-l odihneasca!
Al doilea moment.
Miercuri 13 decembrie 2017 prezidentul Klaus Iohannis a depus o coroană de flori albe, a păstrat un moment de reculegere la sicriul regelui Mihai I și a semnat în cartea de condoleanțe. El a fost condus pe intrarea regilor către locul unde a păstrat momentul de reculegere. Prezidentul Iohannis a fost , distins, sobru, tăcut și solemn.
Concluzie.
Sunt două momente cu semnificații total diferite, care arată concepțiile despre lume și viață total diferite ale celor doi, valorile morale total diferite, diferențele de educație ale celor doi și mai ales opțiunile față de istoria neamului românesc și față de prețuirea trecutului acestui popor greu încercat. sunt două momente care au menirea să caracterizeze doi președinți, să-i pună exact acolo unde le este locul, nimic altceva.


(14 decembrie 2017)

No comments:

Post a Comment