Saturday, December 23, 2017

De ce a pierdut AD LIBITUM X-factorul?

Răspunsul este simplu, chiar foarte simplu: pe mâna lor. Adică, nu au oferit votanților ceea ce aceștia așteptau, adică O sole mio! Se știe că într-o finală votează nu numai cei care i-au votat constant, ci trebuie lărgit grupul țintă. Lărgirea grupului țintă se face prin intermediul unei melodii:
- cunoscută,
- iubită,
- electrizantă,
- frumoasă,
- așteptată,
- nerepetată,
- cantabilă,
- specială, 
- populară,
iar acesata nu avea cum să fie alta decât O sole mio, căci îndeplinește toate cerințele de mai sus și în plus,
- fusese cântată de trio PAVAROTTI, DOMINGO, CARRERAS,
- dădea posibilitatea evidențierii performanței tenorilor,
- se fredona chiar de către cei din sală,
avea capacitatea de a-i electriza pe cei ce o ascultau, atrăgea obligatoriu voturi și din partea celor care fuseseră votanții altor concurenți, fondul emoțional fiindu-le favorabil.
Așa cum am anunțat azi noapte pe facebook, dacă AD LIBITUM nu cântă O sole mio, nu câștigă, exact așa s-a și întâmplat. A fost trasă la indigo faza de la Românii au talent de acum mulți ani când contratenorul acela a pierdut în favoarea unui rapper despre care nu s-a mai auzit nimic, a pierdut doar pentru că i s-a ales prost melodia de final. Cu Nessun dorma ar fi câștigat precis, așa cum și clujenii ar fi câștigat nu cu Queen și Freddie Mercury. Ghinion, cum ar zice o voce de primă poziție.

PS: gurile rele spun că a dat telefon Trump la Antene și a influențat votul. Nu cred că 100.000 spune ceva cuiva în America. Un ceva de 10 la puterea a X-a, mai du-te vino, dar 10 la a V-a, nu.(23 decembrie 2017)

2 comments:

  1. Sper cu nu sunt masinatiuni in alegerea melodiilor (impuse) care sa schimbe ordinea talentelor.

    ReplyDelete
  2. LA MULTI ANI Nelule! Iti urez un Craciun fericit si un AN NOU cu sanatate, bucurii si liniste

    ReplyDelete