Sunday, December 17, 2017

Coroana de oțel

Coroana de oțel, cea care l-a însoțit pe Ms. regele Mihai I în ultima sa călătorie este acel simbol al independenței României și a fost purtată la încoronare, de marii regi ai neamului nostru  Carol I, Ferdinand, Mihai I în cele mai importante momente ale istoriei noastre. Istoria acestei coroane este fabuloasă, căci ea este făcută din oțelul unui tun otoman capturat pe câmpul de luptă de la Brivița sin anii 1877 și 1878.
În micimea lor, unii comentatori au ținut să amintească cu obstinație că în mașina cu numărul GM-BB-401 seaflă o copie a coroanei  originalecare se află la Muzeul Național de Istorie și că pentru a fi scoasă de acolo este necesară o asigurare și nenumărate aprobări etc. etc. etc. 
Momentele trăite de români în intervalul 13 decembrie - 16 decembrie 2017 au făcut să treacă neobservate aceste detalii spuse cu gura plină de tot felul de lătrăi, ca și cum viața nu este făcută din simboluri și măreția nu o dau oamenii prin faptele lor. Ei trebuiau să tacă, să lase documentele să vorbească și arhivele să fie descoperite, căci nu era nevoie de transfer de notorietate, căci mulți anonimi acest lucru au căutat, spunând vrute și nevrute despre aspecte care nu au cum să fie verificate. Mulți s-au băgat singuri în seamă, repetând și detaliul cu coroana de oțel, umiliți fiind de frumusețea și precizia derulării perfecte a tuturor pașilor pe care tristul  eveniment i-a presupus.(17 decembrie 2017)

No comments:

Post a Comment