Friday, December 1, 2017

Coincidențe și iar coincidențe

Există uneori coincidențe care ni se par întâmplătoare, dar în realitate nu sunt deloc întâmplătoare. Împușcarea Ceușeștilor nu s-a făcut întâmplător în ziua de Crăciun, pentru a amplifica tensiunea momentului. Istoria arată că pe termen lung efectul a fost cu totul altul, mai ales că un popor ortodox nu acceptă barbaria deloc.
În filmul Tudor, se vede cum soția domnitorului punea în fereastră umbra domnitorului fanariot pentru a prelungi cu câteva zile domnia celui decedat.
Medicina politică are și ea rolul ei prin a ține conectat la aparate o persoană aflată în moarte clinică, așa cum s-a întâmplat demult în Spania și în Portugalia, după care aceste țări au devenit democrații, perioada de tranziție necesitând stabilitate.
Deconectările de la aparate sunt efectuate în momente pe care cei ce decid să facă acest lucru îl fac în momente special  alese astfel încât planurile lor să fie în concordanță cu realitatea. Când calculele nu sunt clare, se amână tot ce trebuie făcut pentru momentul optim al ieșirii din scenă.
Și vremurile de azi ne oferă multe exemple de capturare a tiranilor, de execuții spectaculoase ale unor teroriști, toate momentele alese slujind unor interese foarte precis definite.
Să fim atenți la niște lucruri care se întâmplă în luna decembrie când:
- sunt mari sărbători;
- lumea este mai concentrată;
- se fac pregătiri de sărbători;
- există un spirit al sărbătoririi.
Enumăr: 1 Decembrie, 6 Decembrie, 22 Decembrie, 25 Decembrie, Sf. Ștefan, 31 Decembrie, dar noaptea dintre ani și apoi va urma Sf. Vasile, Sf. Ioan dar mai sunt și altele.


(01 decembrie 2017)

No comments:

Post a Comment