Monday, December 4, 2017

Alt rău absolut al națiunii

Primul rău absolut a fost Ion Iliescu.
Al doilea rău absolut au fost minerii.
Al treilea rău absolut au fost țărămiștii.
Al patrulea rău absolut a fost Ion Rațiu.
Al cincilea rău absolut a fost Traian Băsescu.
Al șaselea rău absolut a fost Florian Coldea.
Al șaptelea rău absolut a fost Codruța Kovesi.
Al optulea rău absolut și ultimul identificat este statul paralel.
Răul absolut este construcția bine conturată din mintea manipulatorilor de mase și de conștiințe. este instrumentul prin care se justifică toate neîmplinirile unor largi colectivități ca rezultat al unui management inefcient. Văzând că numele de personalități s-au epuizat, trebuia inventat ceva. Când și această  construcție abstractă va fi fiind epuizată, răul absolut va fi identificat cu idealul suprem, după care precis lumea se va pune pe treabă că nu mai are cu ce să se amăgească, adică să fie mințită.
Așa suntem noi. Când avem succes, imediat ni-l asumăm și nimeni nu are voie să stea în jurul nostru, căci toate meritele ne aparțin. Nu același lucru se produce când facem inventarul și onservăm că trăgând linie nu se vede nimic acolo unde se calculaeză totalul. 
Ani în șir am arătat cu degetul spre Traian Băsescu pentru că nu se fac autostrăzi, că nu progresăm, că nu cresc salariile, că nu crește productivitatea, că transporturile pe calea ferată merg catastrofal, că se taie pădurile și lemnul pleacă în bejenie.
În anul 2015 și în anul 2016 am arătat cu degetul spre Florian Coldea pentru că nu se fac autostrăzi, că nu progresăm, că nu cresc salariile, că nu crește productivitatea, că transporturile pe calea ferată merg catastrofal, că se taie pădurile și lemnul pleacă în bejenie.
În primele opt luni ale lui 2017  am arătat cu degetul spre Laura Codruța Kovesi pentru că nu se fac autostrăzi, că nu progresăm, că nu cresc salariile, că nu crește productivitatea, că transporturile pe calea ferată merg catastrofal, că se taie pădurile și lemnul pleacă în bejenie.
Că nici noi nu mai credem prea mult în persoane cu nume și prenume, de două sau trei luni arătăm cu degetul spre o abstracțiune numită statul paralel, concept de import, că nu se fac autostrăzi, că nu progresăm, că nu cresc salariile, că nu crește productivitatea, că transporturile pe calea ferată merg catastrofal, că se taie pădurile și lemnul pleacă în bejenie.
Așa suntem noi, căutăm un rău absolut de care să ne agățăm și prin care să explicăm toate slăbiciunile noastre de oameni care sebucură de răul altuia, care speră să moară capra vecinului și care ar face orice în afară de a demonstra prin fapte că avem cinste, onoare și virtute.
Este foarte probabil să ne îndreptăm gândurile spre unde niciodată n-ar trebui și să aducem vini acolo că nu se fac autostrăzi, că nu progresăm, că nu cresc salariile, că nu crește productivitatea, că transporturile pe calea ferată merg catastrofal, că miroase a corupție prin toate cotloanele sufletelor noastre, că se taie pădurile și lemnul pleacă în bejenie. 

(04 decembrie 2017)

No comments:

Post a Comment