Sunday, November 12, 2017

Un milion, un miliard, un trilion...

Un milion, este numărul de cetățeni pe care unii îi văd ieșind în stradă să li se alăture unor idei ale lor, idei cu care milionul nu are nicio legătură și iese în stradă doar pentru că este fie plătit, fie manipulat.
Un miliard, este numărul de cetățeni pe care unii cu mințile înfierbântate, care se văd ei înșiși multiplicați când se privesc în oglindă, îi văd ieșind în stradă să li se alăture unor idei ale lor, aberante, nerealiste, ciudate, incoerente, ilogice și dulci, idei cu care miliardul inexistent nu are nicio legătură și nici nu iese iese în stradă nici doar pentru că este fie plătit, nici doar pentru că este manipulat, ci pur și simplu că așa ceva nu există.
Un trilion de cetățeni nici nu se știe dacă în universurile paralele ar exista, dar unii visează să le mobilizeze să iasă în stradă, deși ei se curo, fără să fi văzut din munca lor o hârtie de 100 de euro. Le defilează în mintea lor zglobie, încețoșată și mâzgoasă,  coloane nesfârșite de cetățeni, imaginându-i la picioarele lor, ca și cum universul ar sta pe ei să-i asculte. În realitate dacă anunță că vor fi alături de ei 1.000 de cetățeni în Piață vor veni 20 cel mult, căci ideile lor stupide nu au aderență. Nu am mai văzut de la Revoluția din 1989 venind puhoaie de oameni spre clădirea CC să-l dea jos pe dictatorul fugar deja. Era mulțimea care  juca într-o piesă a unui dramaturg nevăzut, numit Istoria.
Nici USL-ul nu a adunat 200.000 de persoane la un mare miting, deși entuziasmul popular era la cote maxime și toată lumea dorea dreptate până la capăt, dar mediocrii nici la jumate n-au dus drumul.

(12 noiembrie 2017)

No comments:

Post a Comment