Saturday, November 11, 2017

Legile justiției

Monica MACOVEI a schimbat legile justiției în 2006 și de atunci au trecur 12 ani. Țara noastră dintr-o țară corupțică a devenit o țară nu coruptă, ci foarte coruptă. Dacă lucrurile au mers din rău în mai rău înseamnă că ceva nu merge. Acolo unde nu se recuperează nici 20% din prejudiciu înseamnă că lucrurile chiar merg foarte prost. Deci legile justiției trebuie modificate radical. Nu eu sunt cel care să spună cum trebuie schimbate, dar cum nu este consultat pușcăriabilul cam ce pedeapsă i se cuvine, bănuiesc că nici cei direct implecați n-ar trebui să fie luați 100% în considerare, iar legiuitorul să fie cel care schimbă legile și punct.
Legile justiției trebuie schimbate căci actualele legi nu au făcut ca în 12 ani să scadă semnificativ nivelul corupției, ci  s-a accentuat stagnarea, imobilismul, subdezvoltarea și groaza. Zăngănitul de cătușe nu mai sperie pe nimeni din moment ce marii corupți sburdă liber prin paradisuri fiscale. Trebuie un prag la abuzul în serviciu și precizări la imposibilitatea de a fi repetată respectiva eroare, prin cumularea de sume și prin penalizări usturătoare.
Chestia cu răspunderea magistraților trebuie făcută la în USA că acolo este modelul, modelul dâmbovițean nu funcționează, fiind de tip fanarioto-stalinist.


(11 noiembrie 2017)

No comments:

Post a Comment