Sunday, July 30, 2017

Simplu: Floarea NĂSTASE

dacă ar fi să scriu foarte oficial, ar trebui să scriu despre Doamna Profesor Universitar Doctor Floarea NĂSTASE de la Departamentul de Informatică și Cibernetică Economică, din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Întrucât o cunosc pe Florica din 1990 de când s-a prezentat la un concurs pentru ocuparea unui post de asistent universitar, îmi îngădui să scriu despre ea cu mult mai simplu decât aș face-o despre persoane pentru care nu am nicio doză de respect, cărora ar trebui să mă adresez exact cum le scrie în acte pentru a nu fi târât prin tribunale. Dar ca să evit situații neplăcute, n-am să scriu niciun rând despre acestea, ca măsură de protecție. Voi scrie detaliat de ce am un respect cu totul special pentru Floarea NĂSTASE.
În primul rând, Floarea NĂSTASE este absolventă de Computer Scrience din Politehnica București, facultate pe care au absolvit-o și copiii mei, facultate pe care o consider ca fiind cea mai bună din Ro.
În al doilea rând, Floarea NĂSTASE și-a făcut un doctorat pe care l-a susținut magistral în universitatea pe care a terminat-o, căci așa au fost regulile din acele vremuri. Eu nu prea mă omor în a participa la susțineri de teze de doctorat, dar la susținerea tezei sale am participat pentru că era o teză cu totul specială.
În al treilea rând, Floarea NĂSTASE când începe să facă un lucru, îl face temeinic și are o finalitate magistrală, lucru de care a dat dovadă în mai multe rânduri pe când eram șef de catedră și m-a ajutat să rezolv niște probleme extrem de complicate.
În al patrulea rând, Floarea NĂSTASE este o profesoară care știe să păstreze o atmosferă foarte bună, de lucru în grupurile de lucru unde își desfășoară activitatea, lăsând pe colaboratorii ei să se manifeste liber, stimulându-le creativitatea și implicarea în soluționarea originală a problemelor.
În al cincilea rând, Floarea NĂSTASE este o colegă cu calități cu totul remarcabile și nu cred că în cei aproape 27 de ani de când este în ASE există cineva care să-i adreseze un reproș oricât de mic. De multe ori am discutat de vremurile când pe platforma de la Pipera se produceau calculatoare electronice din gama FELIX C-256, pe când ea lucra ca tânăr inginer specialist în producție.
Profesoara Floarea NĂSTASE a muncit din greu și având o bogată experiență din producție a apreciat ce înseamnă disciplina în activitatea de cercetare, abordând cu succes probleme de mare complexitate din domeniul informaticii aplicate în economie. A publicat cărți. A scris și publicat articole. A coordonat teze de doctorat. A impus un anumit standard de calitate în zona sistemelor de calcul și a rețelelor de calculatoare, dar și în domeniul e-business-ului.
M-am considerat un privilegiat să fiu colegul lui Floarea NĂSTASE, profesor universitar doctor inginer de la Departamentul de Informatică și Cibernetică Economică, din cadrul Academiei de Studii Economice din București.(30 iulie 2017)

No comments:

Post a Comment