Tuesday, July 4, 2017

Reality show la DNA

Îmi imaginez acum cele trei decoruri montate la DNA, pentru a face transmisii alternative la reality show-rile tv Waw biz al lui Valentin Ionescu, adus în mod excepțional la lucru, să fie cu  Andreea Mantea, Un show păcătos al lui Kapatos și ultimul, dar nu cel din urmă, Acces direct al Simonei Gherghe, adusă din concediul de creștere a copilașului.
M-am referit la aceste trei emisiuni de super-succes al unor televiziuni interesante, pentru că pe la toate au apărut subiecte în care era implicat detecorul de minciuni. În mentalul colectiv, detectorul de minciuni este simbolul subiectului mediatic, în care un individ, violator, bețiv, violent, hoț, presupus criminal, îndrăgostit, împătimit al mpământului sau doctorand, este adus la oră de maximă audiență să fie testat și să se afle adevărul, cât de adevăr mai este acela despre o chestie luată în discuție. Este un ritual, în a discuta cu individul, de a-l duce la aparat, de a-i monta tot felul de conexiuni și de a-i pune întrebările de rigoare. La tv se văd niște ace care desenează tot felul de grafice, așa cum fac aparatele care înregistrează cutremurele. Meșterii din televiziuni, au arta lor în a mări suspansul și în a-l ține pe telespectator cu sufletul la gură. Eu nu am dat doi bani pe asemenea făcături, dar nici părere bună nu mai am despre detectorul de minciuni. Chestia cu cine are asemenea jucărie, chestia cu plicul care este desfăcut să arate nu știu ce, deja sunt glume proaste și le consider făcături de scenariu literar specific oricărui reality show care se vrea de succes și cu rating.
Acum, că detectorul de minciuni, decredibilizatul detector de minciuni este dus în DNA mă duce cu gândul că fotoliie celor trei enmisiuni tv ocupate cândva de violatori, bețivi, violenti, hoți, presupuși criminali, îndrăgostiti, împătimiți al mpământului sau doctoranzi, sunt ocupate acum de distinșii procurori ai secției a II-a pentru a se afla de unde provin secvențele acelea audio care au făcut deliciul televiziunilor cu decapatul și cu mâncați-aș.


(05 iulie 2017)

No comments:

Post a Comment