Sunday, June 25, 2017

Utopia alegerilor anticipate

Am văzut că în ultimele zile se consideră ca soluție viabilă pentru rezolvarea crizei guvernamentale, alegerile anticipate, la șase luni de la precedentele alegeri. Este o soluție irealizabilă dacă se iau în considerare factorii subiectivi care îl determină pe alesul neamului să nu-și tragă singur scaunul de sub el, factori precum riscul:
- de a nu mai obține și mandatul următor;
- de a pierde privilegiile din care se înfruptă;
- de a-i scădea veniturile lunare de la 17.000 la 3.000;
- de a nu se mai vedea la televizor fie de bine, fie de rău;
- de a nu mai primi invitații care se lasă cu chiolhanuri;
- de a merge pe jos ca acum 7 luni și un pic;
- de a fi cineva la el în urbe sau în mahala;
- de a i se restrânge anturajul elevat și interesat;
- de a reintra în cohorta anonimilor neinteresanți.
Experiența Dacian CIOLOȘ este încă vie, ea arătând că aleșii neamului, ființe umane și ele, dominate de interese proprii de supraviețuire, la o adică votează și un scaun pe post de premier, cu guvern cu tot, format din obiecte eterogene, ciudate, nefuncționale, oarecare, nefiabile și nementenabile. Mă îndoiesc în proporție de 97,23410327517942771% că cel ce va candida în 2019 își dorește în vreun o guvernare fără de succes, lucru pe care un parlament ostil i-l asigură prin:
- noncalitate;
- invalidări;
- lentoare;
- hărțuire;
- nonperformanță;
- tertipuri;
- schimbări;
- comisii;
- reorganizări;
- redefiniri;
- sabotaje.
Pornind de la oabordări realiste, se vede că pe Dâmbovița, alegerile anticipate sunt o utopie adevărată din moment ce condiționalitățile ei au o încărcătură plină de ciudățeniile votului unei colectivități în care privilegiile se autoacordă cu unanimități zdrobitoare, imorale, zgomotoase, ambalate, ad-hoc  și perverse. Este definită, să nu se zică doar că n-ar exista și așa ceva. De înfăptuit, never ever, never ever, adică nici azi, nici mâine, nici la anul și nici la Paștele cailor. Punct.




(26 iunie 2017)

No comments:

Post a Comment