Tuesday, June 27, 2017

Opoziția sfărâmicioasă

Mi-am adus aminte că în proletcultismul cel mai crâncen din Românica, se scria multă literatură militantă și de foarte proastă calitate. Era și o femeie dramaturg, Lucia DEMETRIUS care a scris piesa Citadela sfărâmată, pe care am auzit-o la teatru radiofonic, cu o garnitură de foarte mari interpreți, ce n-au reușit să salveze piesa, căci era chiar slabă, să nu zic proastă. Un coleg de clasă, căci se învăța despre această piesă la școală, în loc de Citadela sfărâmată a zis Citadela sfărâmicioasă. Mi-am adus aminte despre acest titlu doar pentru faptul că opoziția de la noi este țăndări, iar capii partidelor din opoziție gândesc exact ca și cum fiecare ar deține 85% din parlamantari, deși nu au mai mult de 30% cel mult, iar în total, nu au cum să alcătuiască o majoritate oricât s-ar da peste cap say ar sta în fund sau în coadă chiar.
Credeam că luni după amiază, înainte de consultări, unii dintre liderii opoziției aveau febră mare, căci delirau îngrozitor. Totuși, ca să nu se facă de cacao, n-au venit cu propuneri de premier. Detest pe toți cei care nu sunt:
- creativi;
- modești;
- realiști;
- sufletiști;
- flexibili;
- constructori.
Întotdeauna am spus:
- să mi se dea orice problemă;
- să mi se spună un număr cu oricâte cifre;
- am capavitatea să înșir motive din care să nu soluționez problema, în numărul specificat;
- voi fi  limitat în a da o soluție corectă dacă problema nu e în domeniul în care m-am instruit.
Să tot critici de me margine este cel mai penibil mod. Să nu înțelegi ce se întâmplă în jurul tău este stânjenitor, rău de tot. PSD-ul a gândit programul de guvernare ca pe un proiect. Orice proiect are un management. Managementul se înfăptuiește de către un manager de proiect. În managementul de proiecte, periodic, se fac evaluări. Este ceva normal. Dacă se înregistrează abateri, se alocă resurse, se decalează termene, se schimbă sub-obiective și în ultimă instanță, dacă managerul de proiect este slab, acesta se înlocuiește. Exact asta a făcut PSD. Cum oamenii nu au înțeles despre ce este vorba, totul a fost interpretat anapoda, deși trebuia tratat ca un lucru firesc, modern și necesar. Opoziția ar face bine să zică despre ceea ce face ea, să demonstreze că este bună, fără a arăta cât de răi sunt PSD și ALDE, pentru că în 2020 votanții care dau vot negativ nu vor mai fi atât de numeroși ca în  20 mai 1990 de Duminica Orbului. Lumea este mult mai pragmatică și vrea fapte, nu vorbe.


(28 iunie 2017)

No comments:

Post a Comment