Tuesday, June 27, 2017

Klaus IOHANNIS are clasă!

Câtă deosebire între prezidentul Klaus IOHANNIS cel care a ieșit cu demonstranții  în Piața Universității în legătură cu OUG 13 și Klaus IOHANNIS, cel care a gestionat de nota 10 criza guvernamentală generată aiurea de nefericitul Sorin GRINDEANU! 
Nu leg nicio clipă schimbarea de atitudine de vizita lui Hoyt YEE, care s-a întâlnit numai cu consilierii prezidentului. Ceea ce este clar acum ca bună ziua și se vede cu ochiul liber, privește noul mod de abordare în tot ceea ce face prezidentul Klaus IOHANNIS și-l diferențiază net de clocotitorul, năvalnicul și vorbărețul său predecesor. Dacă predecesorul său nu ia salutat de un 1 Decembrie pe prezidenții de dinaintea sa, nici Klaus IOHANNIS nu a invitat de 1Decembrie pe al doilea și nici pe al treilea bărbat în stat, că erau penali. Avea dreptate. Schimbarea de atitudine care se vede din februarie 2017 la prezident, este benefică pentru țară, căci este aducătoare de stabilitate, echilibru și dezvoltare.
Vizita în USA a lui Klaus IOHANNIS mi-a arătat pentru prima dată un bărbat de stat stăpân pe sine, înalt, vorbitor de limba engleză, mai ales înalt, bine făcut și impecabil. Pentru o clipă mi-a defilat imaginea nefericitului Crin, care ca temporar prezident, se scremea din toți rărunchii să ciripească și el într-o limbă străină, fără succes, dacă ne gândim că a terminat studiile cu două prelungiri. Nu este singuriul. Este o practică uzuală în lumea politică a fi repetent, chiar un titlu de glorie.
Ceea ce toată lumea a considerat o criză politică, prezidentul Klaus IOHANNIS a văzut-o ca o criză în rândul PSD. Faptul că i-a lăsat să și-o rezolve, a fost semnul că are clasă. Faptul că a avut o viteză de reacție remarcabilă și a arătat că totul depinde de ceilalți, disponibilitatea sa fiind infinită, arată că are înaltă clasă.
Nici nu mă miră, pentru că Klaus IOHANNIS este absolvent de fizică și nu oricine termină o Facultate de Fizică, iar NEWTON, EINSTEIN, CONSTANTINESCU, nu Emil, ci  Gogu, erau fizicieni nu altceva adică marinari, geologi, hidroenergeticieni sau aseist la ff.
Dacă va continua tot așa, mă întreb cine va fi cotracandidatul său în 2019 la prezidențiale, căci la o popularitate de peste 60% la jumătate de mandat, în condițiile în care aceasta este cel puțin staționară, oricare candidat nu va visa la un scor care depășește 30% oricât de mult s-ar zbuciuma. În sfârșit, nu va mai fi vorba de un al doilea tur, pentru că istoria se face aici și altfel, adică bine și pas cu pas. E o analiză la rece, rațională, nefiind fan Klaus IOHANNIS. Am curajul să văd adevărurile direct în față și să nu judec nici cu patimă, nici sub influențele altora.(27 iunie 2017)

No comments:

Post a Comment