Friday, October 14, 2016

Trei petiții pentru analiza unei teze de doctorat

Există o teză de doctorat. Există trei petiții și anume:

  • petiția lui Ciuvică;
  • petiția de la GRAUR;
  • petiția lui Dorin Isoc.
Se strând semnături pentru o altă petiție. Acum în 2016 sunt analizate lucruri făcute în anul 2011,cu instrumentele din 2016, după legile și decretele din 2016. Este ca și cum a făcut fostul prezident când a vorbit despre actul de la 23 august 1944 când zicea că un comandant nu părăsește nava sau dacă o face, este ultimul, referindu-se la 30 decembrie 1947. Este ușor de vorbit acum cu mintea de acum ce ai fi făcut în 1947 sau în 2011, dar atunci era atunci și nu este azi.
Este adevărat că sunt țări cu tradiție în a asigura calitatea de doctor în științe, dar și acolo mai se scapă în bălării, iar falșii doctori își iau tălpășița din viața publică. Situația creată acum nu este normală și soluția va fi românească, mioritică și sublimă. Deja se văd semnalele și se știe exact de ce se pedalează pe subiect. Mandatul doamnei a îngrozit hoțimea și borfășimea și aceștia luptă pe bani grei pe toate planurile. Sunt și ființe inocente care s-au băgat ca musca-n lapte în subiect, deși n-au scris în viața lor 30 de pagini, dar să mai facă și chestii originale. Mi se pare un show ieftin pentru că:
  • problema nu a fost semnalată de specialiști;
  • cei care au zis ceva nu sunt ei înșiși doctori în domeniu;
  • diletantismul este grotesc în abordare;
  • autorul nu este crezut și este vinovat apriori;
  • tergiversările au efect de bumerang;
  • lumea are cu totul altceva de făcut că sunt acum inundațiile de toamnă.
Vor mai fi petiții dar se amestecă știința cu justiția. Când oamenii de știință sunt trecuți îe planul al V-lea cu siguranță vor apare și soluții gen procesul Ioana d'Arc, de i s-a dat dreptate bietei arse pe rug de unii care nu înțelegeau nimic, orbiți fiind de dogmele în care trăiau și mureau. Și totuși lucrurile sunt foarte simple. Trebuie săi fie dată posibilitatea autoarei, care va arăta care a fost munca ei de laborator, care a fost efortul de a scrie 400 de pagini și după aceea să se treacă la a-i analiza soluțiile originale. Nu trebuie aruncat și copilul din copaie o dată cu apa în care a fost îmbăiat.

(16 octombrie 2016)

1 comment:

  1. Dorin Isoc nu a depus niciodata nici un fel de petitie care sa se refera la plagiatul dnei Koevesi.

    ReplyDelete