Sunday, October 23, 2016

Testul Cappuccino

Mă consider deja un expert în produsul numit Cappuccino și oriunde merg, testul pe care îl aplic este acela de a solicita o astfel de cafea și de a-i acorda un punctaj, care ține de foarte multe caracteristici pe care ceea ce mi se oferă în ceașcă le are sau nu le are.
  • Nota 1 am oferit-o unei cafenele pe Dorobanți pestre drum de Cibernetică pentru că la preț de 22 lei per ceașcă mi s-a oferit o zeamă lungă preparată dintr-un pliculeț care în METRO costă fix 50 de bani și se vând la pachet de 10 pliculețe.
  • Nota 4 am oferit-o unui bar din Delta Dunării care prepara Cappuccino și spunea că face crema din lapte, dar de fapt ei foloseau niște capsule unde totul este un amestec și aparatul este cel care face produsul.
  • Nota 6 am oferit-o cafeneilei de la plecări de pe Otopeni unde se zice că se vinde Cappuccino făcut din cafea Lavazza, ceea ce nu prea este adevărat. Scăderea notei s-a datorat faptului că fata care servea cafeaua a venit, i-am dat 50 de lei și a dispărut fără să mai aducă restul. Hoața a mizat pe faptul că la o anumită oră pleacă multe avioane și check-in-ul îi obligă pe oameni să se grăbească. Numai că eu însoțeam pe cineva. Nici la insistențele mele la barman n-am reușit s-o readuc pemârșavă. Ei erau complici.
  • Nota 10 am dat celor care fac Cappuccino la cofetăria Ana de la Mall Vitan, de la Starbucks Vitan, de la Gloria Jeans - toate sucursalele, de la restaurantul Diesel din Floreasca și de la foarte multe cafenele din alte țări unde acolo lumea se respectă cât de cât.
Făcutul unei cafele de calitate presupune un minim de respectare a rețetei și de utilizare a cafelei care este scrisă acolo pe denumirea afișelor. Dacă afară zice Illy, apăi cafea Illy să fie pus în aparat și cantitatea să fie aceea care trebuie, căci omul vine să bea o cafea, nu spălătură de vase. Hoții înlocuiesc cafeaua punând una de calitate inferioară și ca să-și dovedeasacă dimensiunea de hoți proști, înjumătățesc cantitatea de cafea la ceasca pe care o aduc s-o bei. Ei mizează pe faptul că omul nu mai vine și a doua oară. Exact ca bandiții cei mai tâmpiți care dau spargeri la întâmplare, fără să gândească și că tot din întâmplare vor fi și descoperiți. La un moment dat, undeva pe Valea Oltului unde este un restaurant și o benzinărie OMW și unde camioanele o iau pe ruta ocolitoare, am cerut un Cappuccino. Mi s-au adus niște lături. Am mers la bar, i-am reporșat barmanului că ceea ce mi-a dat nu este Cappuccino și am cerut să văd că-mi prepară un Cappuccino. Nici nu știa să prepare Cappuccino deși avea aparatul. Imbecilul știa însă să fure sub oblăduirea șefilor lui care și ei tot niște cârpe erau. Acestuia îi dau nota -100.



(23 octombrie 2016)

No comments:

Post a Comment